Chipsuri de dovlecei la cuptor cu sos de iaurt

Chipsuri crocante din dovlecei la cuptor, cu parmezan si condimente, servite cu un sos cremos de iaurt si seminte de dovleac – o gustare sanatoasa si delicioasa.

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri parmezan ras (optional)
  • sare, piper, usturoi pudra, oregano uscat
  • patrunjel tocat (pentru decor)
  • Pentru sos:
  • 200 g iaurt grecesc
  • 1 lingura ulei de masline
  • cateva seminte de dovleac
  • sare, piper, zeama de lamaie
  • menta sau coriandru (optional)

Mod de preparare

Spala dovleceii si taie-i rondele subtiri. Aseaza-i pe o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei, sare, piper si condimente. Presara parmezan, daca doresti. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute sau pana devin crocanti si rumeniti. Amesteca ingredientele pentru sos si orneaza cu seminte de dovleac si putin ulei de masline. Serveste chipsurile calde sau reci, alaturi de sosul racoritor.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...