Într-o oală punem carnea spălată şi ceapa întreagă.
Se acoperă totul cu apă rece şi punem vasul să fiarbă la foc potrivit.
Când carnea a fiert mai mult de jumătate, se adaugă ţelina, morcovii şi cartofii întregi.
Se micşorează focul şi se lasă să fiarbă complet.
Porumbul se pune şi el sa se înmoaie separat la foc mic în apă cu sare, pentru 5 minute.
Când carnea şi legumele sunt gata, se scot toate cu spumiera pe o farfurie.
Morcovii se toacă cubulețe.
În vasul blenderului punem carnea de la o pulpă fiartă, cartofii,untul, ţelina şi jumătate din boabele de porumb.
Supă se adaugă atât cât e nevoie până se obţine consistenţa dorită.
Se toarnă totul într-un vas, se pun carnea rămasă (rupta fâşiuţe), morcovii tocaţi şi restul de porub, pentru a avea şi textură.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte caldă, cu parmezan ras şi pătrunjel.
Poftă bună!
Această rețetă delicioasă îmi aduce aminte de bunicuța mea dragă, care ne făcea un chec cu mere si nuci absolut...
Desert prajitura cu mere si nuciEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj