Supa-crema de morcovi

Portii
6
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 grame de morcovi tăiați bastonase
  • 6 fire cimbru verde
  • 6 căței usturoi în coajă
  • 30 grame unt
  • 2 cepe medii tocate rustic
  • 5 cartofi mici feliati în două, pe verticala
  • 80 ml pastă de tomate
  • 1 linguriță ghimbir macinat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță coriandru macinat
  • 2 linguri ierburi de Provence
  • 2 linguri tarhon uscat
  • 1 linguriță sos de ardei iute
  • 6 linguri ulei de măsline,
  • sare
  • piper, după gust
  • 400 grame zarzavat pentru ciorbe din cămara proprie sau se poate omite.
  • Pentru topping:
  • 100 grame bacon tocat mărunt
  • Crutoane
  • Sos pesto
  • Semințe de floarea-soarelui

Mod de preparare

Morcovii se amestecă cu 3 linguri ulei de măsline, usturoiul în coajă și cimbrul. Se coc 45 minute, la 200 grade Celsius.
Baconul se prajeste 10 minute, într-o tigaie non-aderenta. Se scoate într-un bol și se lasă deoparte.
În aceeași tigaie, se pune unt, ulei de măsline, se prajeste ceapa 10 minute, se adaugă condimentele, cartofii, zarzavatul, se asezoneaza, apoi compoziția se transferă într-o oală de ciorbă, împreună cu un adaos de 2 litri apă.
Totul se fierbe 20 de minute, după acest interval de timp, se adaugă morcovii și usturoiul copt scos din coajă, pasta de tomate. Supa se mai fierbe 10 minute.
Se pasează, cine dorește, poate adauga puțină smantana de gatit, eu am preferat să las să se simtă savoarea naturală a morcovilor.
Se servește cu topping de bacon, crutoane, semințe și sos pesto.
Este o supă - cremă foarte sănătoasă, gustoasă, satioasa, rețetă proprie, iar dacă se renunța la bacon, se poate consuma și în perioada postului.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema capuccinno

Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)

Prajitura cu crema capuccinno
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj