Supa (mancarica) de Linte

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga 1Kg linte
  • 1l lapte
  • 200 g smantana lichida
  • 3 cartofi
  • 2-3 crenvusti
  • 1-3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • condimente

Mod de preparare

Soacra mea slovaca m-a invatat una din mancarile preferate a feciorasului ei, viitorul meu sot :).

Lintea se pune in apa cu o seara inainte. A doua zi se pune la fiert cu sare si alte condimente dupa preferinta. Apa se pune vreo 2-3 degete peste linte. Se curata si taie cartofii in cubulete mici si se adauga peste linte. Se curata crenvustii de coaja, se taie rondele si se adauga peste supa. Se lasa totul la fiert 1 ora.

Dupa ce lintea e fiarta se incinge o lingura de ulei si se prajeste faina. Aici depinde daca vreti sa faceti o supa lichida sau o mancarica consistenta. Pentru supa puneti o lingura rasa de faina, pentru mancarica mai multa, 2-3 linguri dupa cum va place. Se adauga smantana lichida, se amesteca bine si se pune peste supa.
Se toarna laptele deasupra si se lasa la fiert vreo 10 minute.

Se serveste fierbinte si e o masa consistenta si calda pentru anotimpul rece.
In Slovacia se serveste in special de anul nou, pe 1 ianuarie la pranz ca sa ai bani tot anul. :))

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.