Supa Finlandeza cu Somon

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc de 200 gr somon afumat
  • 1 punga legume congelate Royal mix
  • de la Bonduelle
  • 1 pumn fasole congelata (galbena sau verde) 1 lingurita concentrat de legume
  • 2 litri apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub unt
  • 1 ceapa
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 1 lingurita rasa ienibahar
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura faina
  • 1 ceasca lapte

Mod de preparare

Mai intai punem apa cu sarea la fiert. Cand clocoteste adaugam mixul de legume.
Il lasam cam 8 minute la fiert. Dupa cele 8 minute, scoatem legumele cu o paleta
pe o farfurie. In zeama adaugam cartofii taiati cubulete, fasolea pastai ceapa tocata marunt si
concentratul de legume. Dupa ce cartofii au fiert, desfacem lingura de faina
in lapte, dupa care rasturnam compozitia respectiva in oala, amestecand
sa nu iasa cocoloase. In acelasi timp, adaugam untul, legumele si somonul (pe care il taiem bucatele potrivite)

Lasam vreo 3 minute la foc mic, dupa care adaugam ienibaharul si potrivim de sare.
Servim cu piper proaspat rasnit.
Decoram cu frunza de marar sau patrunjel.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar

Un pranz sau o cina rapida, o salata delicioasa care se prepara foarte rapid! Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus!

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj