Supa falsa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Necesare pt 3 litri de supa :
  • 3 morcovi de marime potrivita
  • 1 ceapa
  • 5-6 cartofi de marime mijlocie
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 fire frunza telina
  • 1 lingurita boia
  • pasta de ardei, facultativ
  • 3 linguri ulei
  • sare, delikat
  • razalai ,sau taietei fara ou

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul se curata si se taie felii mai subtiri. Ceapa se da pe razatoarea fina si se caleste pe cele 3 linguri ulei,se pune lingurita de boia si apoi se pun si morcovii si patrunjelul feliat. Se calesc un pic pe foc pana se moaie putin, se pune apa cca. 4 litri . Se lasa la fiert si se codimenteaza cu sare si delikat. Cartofii se curata si tau in cubulete mai mici.

Cand morcovul este fiert de mai bine de jumate ,adaugam in supa si cartofii si fierbem supa mai departe pana sunt gata si cartofii de fiert.

La supa , se poate adauga razalai sau taietei fara ou care se pun in supa in momentul cand sunt cartofii mai mult de jumate fierti.
Se serveste fierbinte presarata cu patrunjel verde tocat , si cine doreste poate sa puna langa chiar si un ardei iute.

La mine fiind lenea prea mare am facut varianta de supa din care lipsesc razalaii. Daca imi trebuiau razalai trebuia sa ma apuc de facut aluatul si asa mai bine am renuntat

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de gomboti cu prune

 Pentru Reteta de gomboti cu prune sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, faina, ulei, oua, prune, zahar...

Reteta de gomboti cu prune
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj