Supa de Vita cu Galuscute de Ficat Sau Pecene Halusky

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt supa
  • 1 kg carne de vita cu grasime si cu os
  • 3 morcovi mari
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucatita de telina
  • 1 bucatica de gulie
  • Pt galuscute (halusky):
  • 200-250g ficatei
  • 1 lingurita maioran
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita praf de usturoi (sau un catel strivit)
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de pesmet

Mod de preparare

Carnea se fierbe pentru o ora intr-o oala mare cu apa, cu sare, delikat. Dupa aceea se scoate carnea, se curata legumele. Se pun legumele albe intregi in supa (se vor scoate la sf sau se lasa in supa daqr nu se servesc). Se taie morcovii rondele goase si se adauga in supa. Se fierbe pana cand legumele sunt moi. Se poate adauga patrunjel maruntit la final.

Pentru halusky se toaca ficateii cu oul in robotul de bucatarie. Se adauga toate codimentele si pesmetul si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se odihneasca si cand pui lingura inauntru trebuie nici prea tare nici prea moale. Se poate adauga putin pesmet daca trebuie.

Acum vom folosi aparatul pentru halusky. Este un aparat indispensabil in bucataria slovaca unde mancare preferata este galuscute de tot felul. Aparatul se pune peste o oala cu apa clocotind. Se pune pasta inauntrul capacului de platic si se impinge capacul inainte si inapoi peste tabla metalica cu gaurele rotunde. In acest timp picurele de pasta cad prin gaurele si fierb in apa. Se continua pana se termina pasta si apoi se mai fierbe inca 10 minute ca sa fim siguri ca toate galuscutele sunt fierte.

Se strecoara si apoi se adauga galuscutele in supa.

Se serveste fierbinte cu painica proaspata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de zmeura (fara samburi)

Gem de zmeura (fara samburi)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj