Supa de Varza Dulce cu Smantana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • varza alba mai micuta
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 morcovi (depinde de marimea lor)
  • 2 fire de telina (sau 1/2 de bulb)
  • 1 radacina alba (am pus pastarnac ptr ca este mai dulce)
  • 100 gr unt
  • smantana pentru servit
  • 100-150 gr taieteti (fidea)
  • 2-3 lt supa de legume (oase sau pui cand nu este post sau ptr cei care nu sunt vegetarieni)
  • sare
  • cimbru (optional)

Mod de preparare

Inainte (daca nu aveti cumva in congelator gata preparata) se face o supica de legume (oase/pui) se strecoara (legumele se folosesc la salata), si se retine lichidul.

Intre timp se curata si se toaca marunt ceapa si zarzavaturile se feliaza (rotund sau pe lungime, dupa preferinta). Varza se curata de foile murdare, se spala, se imparte in doua jumatati, apoi se taie fideluta (ca si taieteii).

Untul se pune la topit, apoi se adauga ceapa si zarzavaturile tocate, se calesc acolo pentru cateva minute. Se adauga si taietei de varza, se mai calesc impreuna, amestecand mereu. Avem grija sa nu se prinda de fundul cratitei.

Dupa calirea lor, se adauga supa pastrata (aproximativ 3 lt) si se lasa la fiert pana este gata varza.
Separat, intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert si se fierb taietei pe jumatate. Se strecoara, se tin sub jetul de apa rece, apoi se pun peste supa de varza care inca fierbe.

Se mai fierb impreuna cateva minute, se stinge focul

Se serveste calda cu smantana din belsug, cu sau fara crutoane.

Noua ne place cu crutoane cu usturoi mult. Optional se poate adauga cimbru la supa

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Reteta romaneasca

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj