Supa de Salata Verde cu Slaninuta Afumata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • salata verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura mare plina cu faina
  • 2-3 linguri de smantana sau iaurt
  • 3 oua
  • untura pentru fata (o lingurita - optional)
  • 1/2 pachet de bacon (se poate slanina afumta de casa)
  • usturoi (dupa gustul fiecaruia)
  • sare
  • 1-2 cartofi cruzi
  • crutoane condimentate cu usturoi
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se curata salata verde, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Ceapa curatata si tocata marunt se caleste intr-o cratita in ulei infierbantat, dupa care se stinge cu zeama de la salata si se adauga apoi peste ea in oala, lasandu-se sa mai fiarba inca 20 de minute.

Slaninuta se taie cuburele, se prajeste si se pune in supa, cartoful se da pe razatoarea marunta, se adauga la supa. Smantana/iaurtul, galbenusurile si faina se amesteca bine cu telul si se subtiaza cu zeama din supa dupa care se adauga in oala. Albusurile se bat bine de tot, se prajesc, dupa ce s-au racit se taie patratele mici si se adauga la supa. Usturoiul curatat si pisat se amesteca cu sare, se subtiaza cu zeama si se adauga la supa. Se potriveste de sare si piper, se inchide aragazul.

Se serveste calda cu crutoane condimentate cu usturoi.
Cine doreste poate sa aduge in farfurie si parmesan ras.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj