Supa de Rosii cu Orez

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri cu orez
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust,

Mod de preparare

Intr-o cratita, sau orice vas avem la indemana, punem apa si punem la fiert, pentru a opari rosiile. Intre timp curatam morcovul, ardeiul si ceapa. Aedeiul si ceapa se taie cubulete, iar morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Dupa ce am oparit rosiile le lasam la racit, le curatam de pielita si le dam pe razatoare, sau le mixam la robot. Eu le dau pe razatoare, la mixer ies mai cremoase, insa mie imi place sa simt bucatele de rosie. Intr-o oala mai mare punem uleiul si punem la calit ceapa, apoi adaugam morcovul si ardeiul si lasam cateva minute pana devin sticloase. Adaugam apoi rosiile si lasam cateva minute, apoi completam cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. Spalam orezul in mai multe ape, lasam circa 5 minute la inmuiat, apoi il adaugam in supa. Mai lasam cateva minute, pana cand orezul este fiert. Adaugam sare in supa dupa gust. La finalul prepararii adaugam patrunjel verde deasupra. Putem servi supa calda, dar rece este minunata.
Putem servi supa calda, dar rece este minunata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar

Un pranz sau o cina rapida, o salata delicioasa care se prepara foarte rapid! Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus!

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj