Supa de Rosii cu Busuioc

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, faramat
  • 1 kg de rosii coapte bine
  • 2 linguri de piure de rosii
  • 425 ml apa
  • 50 g paine ciabatta, faramitata
  • 6-8 frunze de busuioc

Mod de preparare

Se pune usturoiul la prajit in ulei timp de un minut. Se adauga rosiile, taiate in jumatate si curatate, se acopera oala si se fierb la foc mic timp de 10 minute, timp in care se amesteca din cand in cand, pana cand rosiile sunt foarte moi.

Se adauga piureul de rosii, apa si se asezoneaza cu sare si piper. Se fierb pana dau in clocot, dupa care se adauga paine si se amesteca pana cand painea absoarbe lichidul. Se lasa un pic la racit, dupa care se adauga busuiocul.

Se pune toata compozitia intr-un blender si se amesteca pana devine omogena. Se mai adauga sare si piper, dupa gust. Se serveste cu crutoane si se stropeste cu un pic de ulei de masline.
Ca sa fie mai gustoase, crutoanele se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptor cateva minute - o varianta sanatoasa la crutoanele prajite in unt.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti