Supa de Rosii Coapte (Roasted Tomatoes Soup)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pure de rosii:
  • 4 rosii medii
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare mare
  • piper
  • Supa de legume:
  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • ciuperci
  • sparanghel
  • tulpina de broccoli
  • ardei
  • marar
  • patrunjel
  • orez (paste, taietei)

Mod de preparare

Pure de rosii:
Intr- o tava se pun rosiile taiate in jumatate, se presara sare mare peste ele si se stropesc cu ulei de masline si piper si se pun si cateii de usturoi. Se dau la cuptor la foc mediu pana cand prind o culoare maronie.

Se paseaza totul. Se da deoparte.

Se face supa de legume.
Ceapa taiata se pune in oala cu ulei de masline pt 5 min (pana devine sticloasa). Se adauga restul de legume, se aduaga apa si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt moi.
Totul de paseasa.

Se adauga pureul de rosii si se mai lasa pt 10 min. Se adauga orezul (sau taieteii sau pastele) sa lasa pana cand e fiert si gata.
Se drege de sare, piper, (eventual se adauga sos Tabasco - pt un pic de gust iute).

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...