Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Supa:
  • carne de pui(dupa preferinta)
  • 2 morcovi,
  • 1 pastarnac,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 2 cartofi,
  • 1 ceapa,
  • sare
  • piper,
  • patrunjel verde
  • galustile:
  • 2 oua,
  • 8 linguri de gris,
  • un praf de sare
  • 10 ml ulei de masline

Mod de preparare

Se spala carnea de pui si se pune la fiert in apa cu un praf de sare, dupa primul clocot se spumeaza bine pana ce supa devine clara.
Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt cartofii in cubulete si ceapa taiata in patru. Se lasa sa fiarba bine carnea si zarzavatul, se sareaza si pipereaza dupa gust, ceapa se scoate afara.
Se prepara galustile mixand bine albusurile cu un praf de sare, pana ce se intareste si nu mai curge din castron. Separat se mixeaza bine galbenusurile cu uleiul, il incorporam in albus si apoi turnam in ploaie grisul amestecand usor.
Se da focul mic la supa si cu o lingurita se ia din compozitia de gris si se pune la fiert, in supa. Se lasa sa clocoteasca la foc mic 15-20 minute, apoi oprim focul si presaram deasupra mult patrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Galuste cu prune

Este reteta mamei mele: e foarte usoara si expeditiva.

Galuste cu prune
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.