Supa de Pui (concentrat de Pui)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Puneti intre 3 si 35 l apa depinde de volumul legumelor si a oaselor, dar sa nu treaca de 3/4 din capacitatea cuctei
  • 1 spate de pui (cu gat)
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 2 morcovi mari
  • 1 bucata telina radacina
  • 1 ceapa mare
  • 1 patrunjel
  • 9 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi mici zdrobiti

Mod de preparare

Curatati legumele, injumatatiti-le si spalati spatele de pui aruncand excesul de grasime. Adaugati apoi toate ingredientele intr-o cucta cu o capacitate de minim 6 l. Puneti capacul, sigilati si mutati presiunea pe maxim. Cand indicatorul s-a ridicat, dati flacara pe minim. Lasati sa fiarba o ora verificand temporar indicatorul daca aveti indeajunsa presiune. Stingeti focul si lasati sa se raceasca natural deschizand doar cand indicatorul s-a lasat.

Strecurati aceasta printr-o strecuratoare fina aruncand legumele si oasele de pui. Lasati sa se raceasca apoi portionati in borcane de sticla sau lasati intr-un vas. Acoperiti bine si pastrati in frigider sau congelator. Aceasta supa da un gust foarte bun mancarurilor, este un ingredient excelent si sanatos, inlocuind alternativele din comert.

* Pentru o varianta vegetariana puneti doar legume dubland cantitatea acestora si fara otet.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...