Supa de Oua ca-n Ardeal

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 oua
  • -100 g
  • -1 lingura unt(2 linguri ulei
  • -1 lingura de faina
  • -3-5 catei de usturoi
  • -100 ml smantana
  • -delikat
  • -sare, piper
  • -patrunjel verde tocat marunt
  • -zarzavat (optional)

Mod de preparare

Se pune pe foc 1, 5l apa cu 1-2 linguri de delikat, iar cand incepe sa fiarba, se sparg ouale deasupra apei si li se da drumul incet (ca sa ramana intregi si sa nu se imprastie albusul). Se mai adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba la foc mic.

Intre timp in untul topit prajim faina amestecand mereu, pana devine aurie, apoi adaugam usturoiul pisat si se toarna in supa.

La sfarsit adaugam piper macinat, smantana, patrunjel, amestecam, luam imediat de pe foc, acoperim vasul cu un capac si lasam sa stea 5 min, apoi se poate servi.
Fiecare farfurie (bol) va contine supa si cata 1 ou si se serveste cu crutoane de paine. Eu mai pun in supa si zarzavat(morcovi, patrunjel, pastarnac) taiat rondele si sotat (calit) in unt pentru a fi mai deasa.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.