Supa de Oua ca-n Ardeal

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 oua
  • -100 g
  • -1 lingura unt(2 linguri ulei
  • -1 lingura de faina
  • -3-5 catei de usturoi
  • -100 ml smantana
  • -delikat
  • -sare, piper
  • -patrunjel verde tocat marunt
  • -zarzavat (optional)

Mod de preparare

Se pune pe foc 1, 5l apa cu 1-2 linguri de delikat, iar cand incepe sa fiarba, se sparg ouale deasupra apei si li se da drumul incet (ca sa ramana intregi si sa nu se imprastie albusul). Se mai adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba la foc mic.

Intre timp in untul topit prajim faina amestecand mereu, pana devine aurie, apoi adaugam usturoiul pisat si se toarna in supa.

La sfarsit adaugam piper macinat, smantana, patrunjel, amestecam, luam imediat de pe foc, acoperim vasul cu un capac si lasam sa stea 5 min, apoi se poate servi.
Fiecare farfurie (bol) va contine supa si cata 1 ou si se serveste cu crutoane de paine. Eu mai pun in supa si zarzavat(morcovi, patrunjel, pastarnac) taiat rondele si sotat (calit) in unt pentru a fi mai deasa.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...