Faceam asa (cel putin eu am indraznit sa fac ...)
Taiem painea integrala cubulete si-o clocotim in 500 ml apa. Scurgem apoi terciul asta si ne alegem cu 250 ml apa bejulie si-o strecuratoare de paine flescaita pe care-o dam la pasari.
Repunem pe foc apa rezultata, adaugam scortisoara, zeama si coaja de lamaie (de frica unui esec profesional am lasat coaja lamaii intreaga si nu am ras-o in zeama ...), stafidele, sarea si 75 gr zahar.
In timp ce drojdia scoasa din paine in zama, se imprieteneste cu scortisoara, lamaia si alte cele numa bune de-un compot, noi curatim 2 mere si le feliem. Repede, repede!!!
Dam in clocot zama atotmirositoare, adaugam merele impreuna cu berea si lasam sa fiarba 10 min (eu dupa 5 minute am vazut ca de nu inchid focul sub oala, praf se fac merele - dar, deh, s-ar putea ca ei in Germany sa aiba merele lui Praslea Cel Viteaz - cu totul si cu totul de aur...)
Batem galbenusul si-l turnam in supa. Albusul il batem mai tare de-atat, impreuna cu restul de zahar si-l punem cu lingura deasupra supei fierbinti. Acoperim si lasam 3-4 minute inainte de-a servi (partea asta mi-a placut cel mai mult - cu capacul pus nu mirosea a vin-bere fiarta cu mirodenii - si merengul s-a umflat in pene sub ochii mei!!!
Eh, aviz amatoarelor: nu tu ulei, unt, smantana si alte smecherii - deh, un ou, acolo...
Poftiti de indrazniti?
Reteta executata dupa: 'enciclopedie culinara' vol. I.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.