Supa de Mandarine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg mandarine
  • 2 lamai
  • scortisoara
  • 2 lingurite cuisoare
  • 400 g zahar brun
  • 300 ml frisca nebatuta
  • frisca batuta si frunze de menta pentru ornat;

Mod de preparare

1. Se pun deoparte 10 mandarine. Restul se spala, se curata de coaja si se mixeaza. Cojile de mandarine se pun la fiert cu zaharul si atata apa cat sa le acopere cu 2 degete. Se lasa sa fiarba cca. 30 de minute, pana se inmoaie bine coaja, iar apa scade.

2. Intre timp, se prepara o esenta din scortisoara si cuisoare, care se fierb in putina apa.

3. Mandarinele decojite si lamaile se storc prin storcarorul de fructe si sucul rezultata se pastreaza. Cojile de mandarine racite se mixeaza, se adauga esenta de mirodenii, apa si se fierb. Pana fierb, se curata de coaja cele 10 mandarine si se desfac in bucati. In supa de mandarine se pune frisca nebatuta si se amesteca bine, se da un clocot si se pun bucatile de mandarine, se mai lasa sa clocoteasca inca 2 minute. La sfarsit, se adauga sucul de mandarine si de lamaie, se mai da un clocot si se lasa la rece.

Se serveste rece, cu frisca batuta si frunze de menta.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.