Supa de Gulii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3- 4 gulii, taiate bastonase
  • -1- 2 morcovi, rasi
  • -2- 3 fire ceapa verde, taiata rondele
  • -2-3 cartofi, taiati cubulete
  • -2 galbenusuri
  • -200 g smantana
  • -1 lingura faina
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -smantana pentru servit, optional

Mod de preparare

Curatati legumele. Taiati guliile sub forma de bastonase, cartofii in cubulete, iar morcovii treceti-i prin razatoarea cu ochiuri mari.

Caliti bastonasele de gulie in cateva linguri de ulei incins, amestecand mereu, pana ce acestea se inmoaie si incep sa se rumenesca usor.

Adaugati morcovii si caliti inca 2- 3 min, apoi ceapa verde, taiata rondele, amestecand mereu.

Dupa 2 min turnati cca 3 l de apa. Lasati sa fiarba, la foc potrivit aproximativ 10 min, adaugati cubuletele de cartofi si fierbeti in continuare pana ce legumele sunt facute.

Intre timp, amestecati galbenusurile cu smantana si faina. Subtiati cu cateva polonice de supa fierbinte, adaugata pe rand si cate putin, amestecand bine de fiecare data. Turnati in fir subtire in vasul cu supa luat de pe foc si omogenizati bine.

Adaugati verdeata, tocata marunt, acoperiti vasul si lasati 5 min in asteptare, sa se intrepatrunda aromele.

Serviti cald, adaugand in farfurie cate 1 lingurita de smantana, dupa preferinta (optional).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Nuci umplute

Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta...

Nuci umplute
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj