Supa de Gris

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru fiecare 250 ml de supa bun, de calitate nu de cub:
  • mrgreen: 1 lingura = 20 gr gris
  • Parmezan dupa gust (1-2 linguri rase pentru fiecare portie)

Mod de preparare

Mai intii pregatiti supa dupa gustul vostru si cind este gata o treceti prin strecuratoare mai intii prin cea cu guri mai mari si apoi printr-o strecuratoare fina speciala pentru supe.

Puneti supa filtrata la fiert si varsati in ploaie grisul, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute amestecand din cand in cand. Stangeti flacara si lasati sa se raceasca alte 5 minute. Serviti cu Parmezan ras.

Nu se adauga nimic altceva nici sare caci supa se presupune a fi deja sarata si oricum parmezaul aduce contributia lui sarata ... si nici piper sau alte condimente care nu fac altceva decit sa schimbe gustul.

Trebuie sa aiba consistenta unui gris ca pentru biberon: wink:
In original "minestrone di semolino" sau "semolino in brodo" este una dintre supele considerate extrem de sarace dar care cer ingrediente de calitate 8).

Este o supa pe care nu o veti putea minca niciodata intr-un restaurant in Italia tocmai pentru ca este mereu alaturata cu batrinetea.

Dar care este este o supa minunata si mai ales foarte delicata si gustoasa evident daca este facuta cum spuneam cu ingrediente de calitate. o supa de carne (clapon, gina, vita, curcan sau pui) facuta ca la carte si pe gustul vostru si un Parmezan de calitate fac din supa asta ceva extrem de delicat si foarte bun pentru o cina mai ales in lunile de iarna, o cina al carui fel 2 este important si deci e nevoie de felul intii mai simplu dar elegant.

La fel cum in ardeal se serveste supa cu taitei inclusiv la nunta caci e buna si deschide " usile " unui meniu bogat fara sa te faca sa te simti plin si satul de la inceput.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Cosulete cu cirese și crema de branza

Noroc cu provocările, așa mai postez și eu ceva rețete :D Glumesc ;) În ultimele două luni, au fost evenimente mai...

Cosulete cu cirese și crema de branza
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.