Supa de Dovleac si Morcov

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O felie mare de dovleac
  • 6 morcovi mari
  • 1 lingura de delikat
  • 1 cub de puis au 1 lingurita de supa instant de gaina (facultativ)
  • Sare
  • piper
  • Lapte si smantana (facultativ)

Mod de preparare

Se pun la fiert morcovii in rondele impreuna cu delikatul si supa de pui (daca puneti). Cand morcovii sunt aproape fierti adaugam dovleacul, lasam sa fiarba pana si morcovul, si dovleacul sunt foarte moi. Punem apa de fiertura intr-o cana sau bol si cele doua legume le mixam.

Varsam totul intr-o olita, in cazul ca adaugam lapte si smantana o facem acum, restul de apa si saram piperam dupa gust. Asteptam sa dea un clocot. Dam deoparte
Servim cu crutoane sau paine proaspata si patrunjel verde.
Cei care doresc pot prepara crutoane cu branza sau simplu un platou de branza alaturi.

E o reteta pe care copii o adora. Pentru cei mari serviti alaturi un pahar de vin alb rece.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...