Supa de Conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 conopida potrivita
  • 3 cartofi
  • 1 l apa
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de margarina (ulei)
  • 2 linguri faina
  • 1 legatura de patrunjel fin tocat

Mod de preparare

Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase. Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute.

Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul. Se topeste margarina intr-o craticioara, se pune faina si se amesteca continuu pana capata culoare galbuie, se adauga, putin cate putin, 2-3 polonice de supa, apoi se rastoarna in oala mare cu supa.

Dupa ce s-au amesteca bine, se mai da 2-3 clocote si se adauga patrunjelul.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...