Supa de Ceapa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 cartofi
  • 2 morcovi mijlocii
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe rosii
  • cateva fire de patrunjel
  • 1l de supa de vita
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de unt
  • un praf de zahar
  • sare
  • piper
  • cateva feliute de paine mai uscata
  • cascaval cu mult gust ras (gruyere, cedar etc)

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele, ceapa se taie pestisori, morcovii si cartofii maruntel. Intr-o olita tragem cat sa se inmoaie ceapa alba cu cartofii si morcovul in uleiul de masline. Acoperim cu supa de vita si adaugam patrunjelul taiat marunt si lasam sa fiarba. Cand legumele sunt gata dam deoparte si mixam.

Intr-o tigaie de teflon punem o lingurita din unt si ceapa rosie taiata, presaram cu praful de zahar, lasam pana cand ceapa se caramelizeaza. O adaugam in supa mixata. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

In a doua lingurita de unt vom praji nitel painea taiata in bucati nu foarte mari. Radem cascavalul deasupra painii calde si mai lasam putin in tigaie pana da semne ca incepe sa se topeasca.

Servim supica in farfurii si asezam desupra painica cu cascaval.

Puteti adauga dupa placere bucatele de bacon sau jambon. Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Inspirat de Ruxy. Foarte bun.-Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj