Supa de Ceapa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 cartofi
  • 2 morcovi mijlocii
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe rosii
  • cateva fire de patrunjel
  • 1l de supa de vita
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de unt
  • un praf de zahar
  • sare
  • piper
  • cateva feliute de paine mai uscata
  • cascaval cu mult gust ras (gruyere, cedar etc)

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele, ceapa se taie pestisori, morcovii si cartofii maruntel. Intr-o olita tragem cat sa se inmoaie ceapa alba cu cartofii si morcovul in uleiul de masline. Acoperim cu supa de vita si adaugam patrunjelul taiat marunt si lasam sa fiarba. Cand legumele sunt gata dam deoparte si mixam.

Intr-o tigaie de teflon punem o lingurita din unt si ceapa rosie taiata, presaram cu praful de zahar, lasam pana cand ceapa se caramelizeaza. O adaugam in supa mixata. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

In a doua lingurita de unt vom praji nitel painea taiata in bucati nu foarte mari. Radem cascavalul deasupra painii calde si mai lasam putin in tigaie pana da semne ca incepe sa se topeasca.

Servim supica in farfurii si asezam desupra painica cu cascaval.

Puteti adauga dupa placere bucatele de bacon sau jambon. Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.