Se taie carnatul felii, baconul bucati, ceapa se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se rad pe razatoarea de mere dupa ce, in prealabil, au fost spalate si curatate de coaja. Ardeiul se spala, se taie in doua se scot semintele, se indeparteaza codita. Daca se foloseste ardei uscat se pune in apa calduta circa 15 minute ca sa se rehidrateze.
In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune baconul taiat bucati si se topeste. Cand a ajuns la faza de jumarute, se mai scurge putin din untura lasata, apoi se pun feliile de carnat, se tin la foc pentru 2 minute, dupa care se adauga ceapa, se invarte mereu sa nu se prinda pe fundul cratitei, apoi, dupa 1 minut se adauga zarzavaturile si cateva linguri de apa. Se mai amesteca putin si apoi se pun si cartofii taiati cuburele.
Peste cartofi se pune sare, piper si boia dupa gust, se amesteca bine si apoi se pune apa si ardeiul. Se lasa la fiert ( se spumeaza daca este cazul). Se fierbe circa 20 de minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul, tocate si se mai da un clocot. Se ia de pe foc, se serveste calda
Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...
Desert biscuiti cu smantana fermentataAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.