Supa de Cartofi Ca-n Ardeal

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 kg cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete potrivite
  • -2 cepe, tocate marunt
  • -50-75 ml ulei
  • -sare
  • -piper
  • -1/2 lingurita boia
  • -1 lingurita leustean proaspat, tocat marunt sau 1 lingura uscat
  • -2-4 linguri faina
  • -3-4 l apa rece

Mod de preparare

In oala de supa, calim ceapa in uleiul incins, pana devine sticloasa.
Se pun apoi cartofii si se dunstuiesc pana devin sticlosi, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul oalei.

Se ia vasul de pe foc, se presara faina si boiaua, se amesteca pana la omogenizare.

Se adauga apa rece, se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc domol, amestecand din cand in cand, pana ce cartofii sunt facuti. Veti fi surprinse sa constatati ca dupa aproximativ 5 min. De cand incepe sa fiarba apa, cartofii sunt facuti.

La sfarsit asezonam (punem sare si piper), adaugam leusteanul, mai dam un clocot si luam de pe foc.

Acoperim vasul si lasam sa se patrunda aromele 5-10 min. , apoi putem servi

Cine doreste poate adauga 1-2 linguri de smantana in farfurie.
Este o reteta care scurteaza timpul de preparare a supei

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...