Supa de Cartofi Ca-n Ardeal

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 kg cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete potrivite
  • -2 cepe, tocate marunt
  • -50-75 ml ulei
  • -sare
  • -piper
  • -1/2 lingurita boia
  • -1 lingurita leustean proaspat, tocat marunt sau 1 lingura uscat
  • -2-4 linguri faina
  • -3-4 l apa rece

Mod de preparare

In oala de supa, calim ceapa in uleiul incins, pana devine sticloasa.
Se pun apoi cartofii si se dunstuiesc pana devin sticlosi, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul oalei.

Se ia vasul de pe foc, se presara faina si boiaua, se amesteca pana la omogenizare.

Se adauga apa rece, se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc domol, amestecand din cand in cand, pana ce cartofii sunt facuti. Veti fi surprinse sa constatati ca dupa aproximativ 5 min. De cand incepe sa fiarba apa, cartofii sunt facuti.

La sfarsit asezonam (punem sare si piper), adaugam leusteanul, mai dam un clocot si luam de pe foc.

Acoperim vasul si lasam sa se patrunda aromele 5-10 min. , apoi putem servi

Cine doreste poate adauga 1-2 linguri de smantana in farfurie.
Este o reteta care scurteaza timpul de preparare a supei

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu nutella si nuci

Nu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...

Desert cornuri cu nutella si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj