Supa cu Ou si Rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -800ml supa / apa
  • -2 rosii
  • -2 oua
  • -2 lingurite de amidon
  • -2 sau 3 frunze de la ceapa verde
  • -sare
  • -piper
  • -ulei de susan

Mod de preparare

Reteta originala, zicea sa se foloseasca apa, dar eu am folosit supa, proaspata de pui cu legume. v-as sfatui si pe voi, sa folositi, tot supa, datorita, vitaminelor pe care le contine ..... acum cum doriti si cum va place.

Prima data pregatim legumele si batem ouale. Asadar, spalam si taiem rosiile, dupa care frunzele de ceapa verde, iar intr-un bol batem ouale.

Dupa, punem o oala cu supa/apa la foc, iar cand incepe sa clocoteasca se pun ouale batute si se amesteca. Se lasa la fiert pana se separa, oul de supa, dupa care se pun rosiile. Amidonul se dizolva in putina apa, iar apoi se pune peste supa, impreuna cu sare si piper dupa gust.

Se lasa totul la fiert, pt 1 sau 2 minute, la temperatura mare. Dupa care se stinge focul, se scoate supa in bol / farfurie, se pun bucatele de frunze de ceapa verde si ulei de susan, dupa gust.

Pofta buna!
Se serveste calda.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.