Intr-o oala de circa 2.5 l punem 2 linguri ulei la incins in care punem la prajit 2 linguri rase de faina si 1 lingurita chimen macinat.
Le prajim pe foc mic aproximativ 30 secunde apoi tragem oala de pe foc si adaugam 1 lingura rasa boia dulce cu care il amestecam bine si stingem totul cu 2 l apa rece.
Punem inapoi oala pe foc si lasam pana da in clocot continutul si condimentam cu sare dupa gust. Intr-un vas punem 1 galbenus de ou pe care il amestecam cu 300 ml smantana. Albusul si cu celelate 2 oua le batem cu un pic de sare intr-o farfurie.
Cand zeama da in clocot turnam ouale batute si amestecam energic sa se formeze "zdrentele" si lasam sa fiarba 2-3 minute. Turnam din zeama cate putin peste galbenusul frecat cu smantana pana se dilueaza apoi turnam totul la restul de supa din oala. Astfel dreasa nu ne mai ramane decat sa servim supa de chimen cu crutoane de paine.
Pofta Buna ! ! !
Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.
Placinte ardelenesti cu branzaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.