Supa cu Chimen si Zdrente

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri rase faina
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura rasa boia dulce
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o oala de circa 2.5 l punem 2 linguri ulei la incins in care punem la prajit 2 linguri rase de faina si 1 lingurita chimen macinat.

Le prajim pe foc mic aproximativ 30 secunde apoi tragem oala de pe foc si adaugam 1 lingura rasa boia dulce cu care il amestecam bine si stingem totul cu 2 l apa rece.

Punem inapoi oala pe foc si lasam pana da in clocot continutul si condimentam cu sare dupa gust. Intr-un vas punem 1 galbenus de ou pe care il amestecam cu 300 ml smantana. Albusul si cu celelate 2 oua le batem cu un pic de sare intr-o farfurie.

Cand zeama da in clocot turnam ouale batute si amestecam energic sa se formeze "zdrentele" si lasam sa fiarba 2-3 minute. Turnam din zeama cate putin peste galbenusul frecat cu smantana pana se dilueaza apoi turnam totul la restul de supa din oala. Astfel dreasa nu ne mai ramane decat sa servim supa de chimen cu crutoane de paine.

Pofta Buna ! ! !

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.