Supa cu carne de rata si galuste de gris

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Supa:
  • 1 sira de rata
  • 2,5 - 3 l apa
  • sare
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura de rosii conservate
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • Galuste:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de untura solida
  • circa 150 g gris

Mod de preparare

Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, apoi se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala. Se adauga morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rodele groase), ceapa (curatata de foi si spalata), telina (curatata de coaja si spalata) si ardeiul gras (curatat de cotor si seminte si spalat).


In timp ce se fierb legumele, se pregatesc galustele: se amesteca ouale cu un praf de sare si untura. Se adauga treptat grisul, apoi se lasa amestecul sa se odihneasca pentru 10 minute.


Cantitatea de gris folosita depinde de marimea oualor. Galustele nu trebuie sa fie nici prea moi, dar nici prea tari.


Dupa ce s-au fiert legumele, acestea se scot si se lasa doar morcovii. Se mai adauga apa daca este necesar. Se formeaza galustele, luand cate o jumatate de lingurita din compozitia cu oua si gris, si se pun pe rand in apa clocotita. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga rosiile. Se mai clocoteste supa circa 5 minute, se ia de pe foc, se potriveste de sare si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).

Socată reţeta bunicii

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Parteneri
Bucataras.RO

Cupe cu spuma de zmeura

Un desert delicios si potrivit cand nu stim ce sa facem la repezeala,e gata in cateva miscari si face o impresie sper buna...

Cupe cu spuma de zmeura
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri