Morcovul curatat si taiat in 2-3 bucati impreuna cu cartofii taiati cubulete, ceapa maruntita si pieptul taiat fasii se pun la fiert in ~3L apa. Dupa ce apa a dat in clocot, se spumuieste si se pune orezul si secretul gustului. Dupa ce au fiert bine toate, se scoate morcovul si cateva cubulete de cartofi, se piseaza, se amesteca cu o lingura bulion, se adauga zeama din supa si se amesteca pana devine o pasta mai groasa decat smantana, apoi se adauga laptele si o lingurita cu faina, se amesteca bine si se toarna peste supa. Se lasa de mai da intr-un clocot, se adauga patrunjelul si leusteanul si gata.
Se serveste calda, este foarte sanatoasa atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Pofta buna!
zacusca este bine-venita diminetilor de iarna...
Zacusca de vinete, ciuperci si maslineEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj