Supa Crema de Morcovi si Rosii cu Galuste de Urda (Ricotta)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru crema de morcovi:
  • 3 morcovi
  • 1 tulpina de telina
  • 1/2 ardei gras
  • rosii curatate de pielita in suc de rosii
  • supa de legume (apa)
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pentru galustele de urda (2 buc):
  • 2 linguri de urda proaspata
  • 3 lingurite de parmezan ras (sau alt cascaval ras)
  • 3 lingurite de pesmet
  • 1 lingurita de faina oo

Mod de preparare

Curatam legumele, radem morcovii, taiem marunt telina si ardeiul gras. Punem totul impreuna cu uleiul si sarea pe foc sa se inabuse. Adaugam rosiile si lasam putin sa prinda aroma. Adaugam supa /apa si lasam la foc mic sa fiarba pina cind morcovii vor fi bine fierti. Lasam sa se racoreasca si pregatim galustele.

Punem la fiert o oala cu apa si sare.

Amestecam urda cu parmezanul ras, pesmetul, faina. Amestecam sa obtinem o crema omogena. Cu 2 linguri formam galustele. Imediat ce apa clocoteste lasam flacara mai mica si punem galustele. Cind se vor ridica la suprafata sunt deja fierte. Le scoatem cu paleta cu gaurele.

Cu minipimerul/ blenderul facem supa de morcovi si rosii sa devina o crema. In fiecare farfurie punem cite o galusca de urda.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.