Supa Crema de Morcovi si Rosii cu Galuste de Urda (Ricotta)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru crema de morcovi:
  • 3 morcovi
  • 1 tulpina de telina
  • 1/2 ardei gras
  • rosii curatate de pielita in suc de rosii
  • supa de legume (apa)
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pentru galustele de urda (2 buc):
  • 2 linguri de urda proaspata
  • 3 lingurite de parmezan ras (sau alt cascaval ras)
  • 3 lingurite de pesmet
  • 1 lingurita de faina oo

Mod de preparare

Curatam legumele, radem morcovii, taiem marunt telina si ardeiul gras. Punem totul impreuna cu uleiul si sarea pe foc sa se inabuse. Adaugam rosiile si lasam putin sa prinda aroma. Adaugam supa /apa si lasam la foc mic sa fiarba pina cind morcovii vor fi bine fierti. Lasam sa se racoreasca si pregatim galustele.

Punem la fiert o oala cu apa si sare.

Amestecam urda cu parmezanul ras, pesmetul, faina. Amestecam sa obtinem o crema omogena. Cu 2 linguri formam galustele. Imediat ce apa clocoteste lasam flacara mai mica si punem galustele. Cind se vor ridica la suprafata sunt deja fierte. Le scoatem cu paleta cu gaurele.

Cu minipimerul/ blenderul facem supa de morcovi si rosii sa devina o crema. In fiecare farfurie punem cite o galusca de urda.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura "DEA"

Zilele trecute am zarit aceasta prajitura DEA, am studiat-o si nu am rezistat tentatiei de a o prepara si eu. Este super...

Prajitura "DEA"
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj