Supa crema de morcovi cu sofran

Portii
9
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aproximativ 2-2,5l supa de pui sau de legume (eu am folosit supa de pui)
  • 800 gr morcovi
  • 1 ardei capia
  • 2 cartofi albi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri unt aromatizat(busuioc, patrunjel, usturoi, chivas)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 ciupituri de sofran
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Pentru servit:
  • Crutoane facute in casa
  • Microplante

Mod de preparare

In primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe.
Am avut un pui intreg, am transat puiul, am inlaturat pieptul, aripile si pulpele. Am pus intr-o oala, apa, puiul,morcovii si ardeiul capia. Eu am folosit o oala sub presiune pentru a scurta timpul. Dupa 40 minute supa a fost gata. Am strecurat-o printr-o sita deasa cu tifon.
Intr-o oala am pus untul si uleiul. Cand s-a incins am adaugat ceapa taiata marunt si am lasat sa se caleasca. Am adaugat peste ceapa cartofii curatati si taiati cubulete, supa clara de pui si morcovii fierti in supa. Am pus capac si am lasat la fiert pana cartofii au fost bine patrunsi. In tot acest timp, cat supa a fiert, am pus sofranul intr-un bol cu putina apa calda. Nu folosim mult sofran, doar atat cat luam de doua ori intre doua degete…
Dupa ce cartofii au fiert dam oala deoparte si cu un blender vertical pasiram bine legumele, pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam smantana pentru gatit, sofranul cu tot cu apa, sare si piper. Punem oala pe foc, lasam sa dea in clocot, neaparat gustam si asezonam dupa propriul gust. Serviti cu crutoane si microplante. Sa va fie de folos!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu portocale şi fructe de pădure

Chec cu portocale şi fructe de pădure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj