Supa Crema de Morcov si Ghimbir

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 cartofi de dimensiune medie (sau 3 mici)
  • 1 ceapa (sau praz partea alba)
  • 1 bucatica cit un ou dintr-o telina radacina (sau 1 tulpina)
  • cca 3 cm dintr-o radacina de ghimbir
  • sare
  • De ornat (dar si pentru gust: oregan de Calabria, in reteta originala era patrunjel verde tocat)

Mod de preparare

Am pus la fiert morcovii, cartofii si ceapa curatati si taiati in bucati mari. Ceapa crestata in 4. Telina o aveam in congelator, deci am aruncat -o in oala congelata. Ghimbirul l-am curatat de coaja si l-am taiat in felii grosolane, nu foarte mici caci la final trebuie sa-l recuperam. Putina sare si lasam sa fiarba pina cind zarzavatul este moale si intra furculita in el.

Am strecurat supa, fara sa arunc apa in care au fiert.

Am recuperat ghimbirul care si-a lasat gustul si l-am aruncat. Am mixat restul zarzavatului adaugind putina apa in care au fiert, aici fiecare adauga dupa cum ii place mai multa sa iasa o supa mai lichida sau mai putina sa iasa mai cremoasa.

Am servit in farfurie cu oregan uscat si strivit / presarat cu mina (firul din poza de pe supa era de impresie artistica la fel si felia de ghimbir cruda).
Dupa cum se vede supa nu are ulei si nici prajeli.. dar nu li se simte lipsa =))

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de ciuperci cu marar

Bunaaaaa si Atat!!!

Tocanita de ciuperci cu marar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj