Supa crema de linte cu chipsuri din fulgi de mei

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cescuta de linte rosie,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 1 radacina de pastarnac,
  • 1 ceapa rosie,
  • un strop de ulei de masline,
  • 4-5 cartofi, potrivit de mari
  • 1 ou
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor, maghiran, oregano, dafin, piper)
  • 3-4 linguri de fulgi de mei
  • un praf de boia dulce sau iute, dupa preferinta
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Lintea rosie se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare si legumele curatate si taiate marunt. Cand sunt fierte, le scurgem de zeama, adaugam ulei de masline si le blenduim, adaugand zeama in care au fiert, turnata cate putin, pana ajunge la consistenta dorita.

Se lasa sa se racoreasca, timp in care pregatim chipsurile, amestecand oul cu fulgii de mei. Cand fulgii absorb tot oul batut, adaugam sare, piper, o picatura de ulei de masline si condimentul uscat. Mai lasam 5 minute, amestecand cu o lingura pana fulgii de mei trag totul, ramanand fara pic de zeama. Se intinde pe o hartie de copt cu un sucitor (deasupra acoperim cu alta hartie evitand lipirea de sucitor ) si dam la cuptor sa se rumeneasca frumos. Scoatem tava din cuptor si ajutandu-ne de o forma, decupam chipsurile in forma dorita, cat timp stratul este cald. Servim supa crema cu aceste delicioase chipsuri, deasupra presarata cu boia dupa preferinta noastra, dulce sau iute.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj