Se curata morcovul, ceapa, ardeiul si se pun la fiert cu apa si putina sare, se adauga dovleceii spalati cu tot cu coaja si se fierb la foc potrivit, pana cand sunt patrunse bine legumele, dupa care se scot si se lasa la rece.
Patlgelele galbene se curata de pielite, se mixeaza si se pun la fiert cu putina supa de la legumele fierte, cam cat sa dea in cateva clocote. Se mixeaza legumele fierte si se adauga peste sosul de patlagele, se mai potriveste de sare, se mai adauga putina supa de la legume, se pune o mana de flori de dovlecei si se lasa la fiert la foc potrivit circa 5 minute, dupa care se opreste focul. Se mixeaza oul cu smantana si cateii de usturoi si se toarna peste supa, se omogenizeaza si se poate servi o delicatesa de sezon.
Sa aveti pofta, dragilor!
M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.
Desert tort cu capsuniEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj