Se pun la fiert legumele taiate in bucati mai mari cu putina sare, iar apa cat sa le acopere si sa le depaseasca cu maxim 5-6 centrimetri (se fierbe acoperit ca sa nu scada forte mult) dupa ce s-au fiert se lasa supa la racit, apoi se baga totul in mixer si se paseaza bine, sau se poate folosi mixerul acela cu picior si in felul asta legumele sunt pastuite direct in oala in care au fiert.
Se pune din nou pe foc supa si intre timp se bat galbenusurile cu smantana iar cand supa este spre fierbere se stinge focul si se drege, se potriveste de sare, iar daca doriti se mai poate pune piper si/sau boia.
Se orneaza cu patrunjel verde si se serveste cu crutoane.
Imi plac tare mult cartofii noi, in special cei mici. Cel mai mult imi plac copti in coaja, cu sare. Am pregatit pentru...
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure