Supa crema de conopida cu lapte de cocos

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 gr conopida
  • - 250 ml lapte de cocos
  • - 2 catei usturoi
  • - 1 cm ghimbir
  • - 1/2 lingurita seminte de chimen
  • - 1 lingura ulei
  • Pt servit :
  • - seminte de rodie
  • - frunze de menta

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchetele pe care le punem in apa rece cu putin bicarbonat . Le lasam sa stea cam o jumate de ora .
Intr-o oala, punem la fiert apa cu sare si adaugam conopida . O lasam sa fiarba pana cand este moale, intra furculita in ea.
Luam buchetele de conopida si 2 polonice de supa si o blenduim pana obtinem o crema fina.
Lasam deoparte
Intr-o lingura de ulei, punem bucati de ghimbir, eu l-am taiat mai mare pentru ca am vrut sa il scot . Punem si semintele de chimen si le lasam sa isi lase aromele .
Scoatem bucatile de ghimbir si adaugam usturoiul pisat fin. Adaugam imediat laptele de cocos, sare, piper si conopida blenduita .
Lasam sa dea in clocot si e gata .
Servim calda cu rodie deasupra si frunzulita de menta .

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Capama greceasca de iepure

Reteta am luat-o dintr-un ziar. Este o mancare extraordinara, cu o explozie de arome. Data viitoare cred ca o sa incerc si cu...

Capama greceasca de iepure
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.