Supa Crema de Conopida Coapta si Chimion - de post, pregatita cu blenderul Oster

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida mica
  • 3-4 catei usturoi decojiti
  • 1/2 lingurita seminte chimion (daca va place aroma de chimion, puteti adauga mai mult) 1/2 lingurita turmeric
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 lingura cimbrisor proaspat
  • 5 l supa legume
  • 200 ml lapte de migdale neindulcit (sau orice alt lapte vegetal neindulcit doriti) sare
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei masline extravirgin

Mod de preparare

Conopida se curata de frunze, se desface in florete, se spala sub jet de apa rece si se scurge.
Ustutoiul se curata si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se adauga conopida, se stropesc legumele cu putin ulei de masline si se introduce tava in cuptorul preincalzit.
Legumele se coc la foc moderat, pana se inmoaie si se rumenesc frumos (usturoiul va fi gata mai repede).
Legumele se transfera in vasul blenderului Oster si se adauga restul de ingrediente din retetarul de mai sus.
Se mixeaza totul pornind de la cea mai mica viteza si crescand turatia treptat, pana cand obtinem o crema foarte fina (dureaza max. 1, 5 min.).
Supa crema de conopida coapta cu chimion astfel obtinuta se toarna in boluri, se decoreaza cu fulgi de chili si cimbrisor si se serveste calda.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa