Riso E Fagioli (supa de Orez si Fasole)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 litru de zeama de supa de legume
  • 1 lingura de bulion
  • 400g de fasole, deja fiarta
  • 100 g de orez
  • 1 lingura de patrunjel proaspat

Mod de preparare

Intr-o oala mare, se pune uleiul la incalzit, dupa care se adauga legumele taiate marunt si lasa la foc mediu timp de 10 minute sau pana incep sa se inmoaie legumele. Se adauga supa de legume, bulionul si jumatate din cantitatea de fasole.

Se fierbe totul timp de 2 minute la foc mare, apoi se adauga orezul. Se acopera oala si se fierbe timp de 15 minute sau pana se inmoaie orezul. Restul de fasole se zdrobeste si se pune peste restul supei. Se adauga sare si piper, dupa gust, si se fierbe bine pana da in clocot, cand se adauga si patrunjelul.

Se stropeste cu uleiul de masline ramas si se serveste fierbinte, altfel se intareste.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.