Pappa Al Pomodoro

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1600 g roșii coapte
  • 10 căței de usturoi, curățați și feliați fin
  • 1 legătură mare de busuioc proaspăt, (eu am folosit Lemon Basil, un busuioc cu o aromă plăcută de lămâie)
  • 10 linguri ulei de măsline extra virgin, presat la rece
  • sare roz de Himalaya, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 320 g pâine integrală, veche de 2-3 zile

Mod de preparare

Pappa al pomodoro sau supă din pâine și roșii, această delicioasă supă toscană – este o supă pe care toată lumea ar trebui să o încerce. Am folosit roșii Noire de Crimee, dar este delicioasă cu orice soi de roșii.

Această rețetă delicioasă, sănătoasă și săracă în calorii este inspirată din cartea lui jamie Oliver "Cu Jamie în Italia". Dupa cum zice si Jamie: " The great thing is that it only takes 20 minutes to cook, so go for it! ", să ne apucăm de treabă!

tăiam roșiile bucăți mari, adăugăm 3 căței de usturoi feliat și un sfert din frunzele de busuioc tocate mărunt. Stropim cu ulei de măsline extra virgin, presărăm cu sare și piper și le punem într-o tavă de copt la cuptor la 180 ° c pentru aproximativ 20 de minute. Prin această coacere, aroma roșiile devine intensă și concentrată.

În timp ce se coc roșiile în cuptor, Încălzim uleiul rămas într-o oală mare și adăugăm usturoiul și busuiocul rămas (păstrăm cateva frunze pentru ornat).

Amestecăm și călim ușor timp de 1 minut. Adăugăm roșiile rămase (800 g), 800 ml apa și fierbem 15 minute.

tăiem pâinea în bucăți mari și o adăugăm peste roșiile fierte, continuând fierberea la foc mic timp de 10 minute.

Adăugăm roșiile coapte și asezonam cu sare și piper dacă mai este nevoie.

Ornam cu frunze de busuioc.

Vom obține o delicioasă supă cu un gust dulce de roșie în armonie cu un minunat gust de busuioc.

Va doresc Poftă Bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos

S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉 P.S. Am și eu un ghiveci cu căpșuni...

Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj