Dresala cu Legume Noi si Verdeata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 morcovi potriviți, tăiați rondele / jumătăți;
  • - 2 dovlecei zuchini potriviți, tăiați rondele / jumătăți;
  • - 6 cartofi noi, tăiați în cuburi potrivite;
  • - 1/2 ardei gras roșu tăiat bucăți;
  • - 3 cepe verzi;
  • - 2 linguri zarzavat pentru ciorbe (opțional) ;
  • - 1,5 l de zer cald;
  • - verdeață multă (mărar, pătrunjel, leuștean) tocată mărunt;
  • - sare și piper după gust;
  • - ulei picant pentru servit (opțional)

Mod de preparare

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal.

Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de densitate, timp de fierbere, greutate etc; eu încep cu morcovii, continuând cu cartofii, ardeiul, zuchini, ceapă, făcând pauze între adăugări de 10 minute).

După ce legumele s-au pătruns (intră furculița ușor) se adaugă zarzavatul pentru ciorbe (cel folosit de mine conține rădăcini de morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, verdeață, toate tocate și sare).

Se adaugă zerul cald și se mai lasă să dea 2 - 3 clocote.

Se potrivește gustul de sare și piper, după care se stinge focul și se adaugă verdeața tocată.

Se servește cald sau răcorit, cu ardei iuți / ceapă verde, pâine sau mămăliguță și ulei iute / picant.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj