Crema de Dovlecei si Brinza Topita (Supa de Vara)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei mici
  • 3 felii de brinza topita (emmenthal sau ceva cu smintina)
  • 1/2 pahar cu lapte
  • sare
  • piper si menta proaspata (cui nu-i place menta poate sa puna patrunjel)

Mod de preparare

Se spala si taie capetele la dovlecei, apoi ii taiem cuburi sau felii cit mai mici si ii punem la fiert cu putina sare in apa cit sa-i acopere. Cind sunt gata fierti ii strivim in apa in care au fiert cu furculita sau cu unealta pentru piure (nu trebuie sa fie chiar o crema fina, dara daca va place o crema fina atunci folositi mixerul/blenderul).

Adaugati brinza topita in dovleceii striviti si inca calzi si amestecati pina cind se topeste, adaugati laptele cit este nevoie ca sa obtineti o crema mai mult sau mai putin lichida si menta sau patrunjelul tocat marunt.
Serviti la temperatura camerei

Poate sa fie unul dintre felurile servite in paharele la un bufet (finger food) sau intr-o farfurie la cina.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Chec aperitiv cu pui si bacon

Chec aperitiv cu pui si bacon
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti