Crema de Dovleac Milaneza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -350g dovleac
  • -400ml lapte
  • -unt
  • -2 linguri parmezan
  • -sare
  • -4 linguri de paste scurte

Mod de preparare

Dovleacul se curata si se taie cuburi. Cuburile se pun la fiert, in putina apa cu sare.
Cand sunt fierte, se scurg de apa si se piseaza cu furculita.

Separat, se pun 400ml de lapte la foc. Cand laptele incepe sa clocoteasca, se pune dovleacul si se lasa 5 minute la fiert.

Apoi, se pun pastele scurte la fiert in lapte. Cand pastele scurte, sunt moi, se opreste focul si se pune o bucata de unt.

La sfarsit, se pune parmezanul si se amesteca.

Crema de dovleac, se serveste calduta.

Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Chec aperitiv cu pui si bacon

Chec aperitiv cu pui si bacon
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti