Ciorba de dovlecei cu paine algeriana

Portii
6
Timp pregatire
190 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru ciorba:
  • 5 dovlecei medii
  • 1 ceapă albă
  • 2 ardei grași galbeni
  • 4 fire de usturoi verde
  • Câte o legatura de pătrunjel, marar, leustean
  • Cimbru uscat
  • 1 ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • Boia dulce
  • Piper alb
  • 2 linguri de zahăr
  • Sare
  • piper negru
  • 4 roșii
  • 900 de ml chefir
  • Brânză brie
  • Ulei
  • Pentru pâinea algeriana:
  • 350 de grame gris fin
  • 150 de grame făină
  • Apă călduță și 2 linguri de lapte călduț, cât cuprinde
  • 1 linguriță de sare sau după gust
  • 1 linguriță de zahar
  • 2/3 pachet drojdie uscată
  • 1 ou
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • Semințe de susan negru

Mod de preparare

Pentru ciorba rețetă proprie, se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ardeiul galben, dovleceii, roșiile, verdeturile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se calesc pe rând ceapa și usturoiul, 5 minute, apoi ardeii, 3 minute, urmează dovleceii, 5 minute. Compoziția se amestecă cu verdeata, condimentele, o lingura de sare, se adaugă roșiile tocate, ardeiul iute și se așază toate ingredientele într-o tavă.
Se coc cca. 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Se scot din cuptor, ardeiul iute se îndepărtează, se pun restul legumelor într-o oală cu capacitate de 3 litri, se completează cu apă până la jumătate, se mai fierbe totul cca. 15 minute.
Se adaugă chefirul, se mai dau 2,3 clocote.
Se servește cu brânză brie, smantana și ardei iuți.
E o ciorbă răcoroasă, perfecta pentru zilele caniculare de vară!

Pentru pâinea algeriana, amestecăm toate ingredientele, le framantam, apoi punem aluatul rezultat la dospit o oră și jumătate.
Îl modelăm intr-o formă rotundă, apoi de floare, precum în fotografii, îl ungem cu galbenus de ou, apoi îl presaram cu semințe de susan.
Mai lăsăm aluatul să dospeasca încă 20 de minute.
Il coacem în cuptorul preincalzit la 185 de grade Celsius , cca. 35 de minute.
Se servește împreună cu ciorba.
E o paine mai densă, recunosc că o prefer pe cea neaoșă, dar nu strică să o încercați odată!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Indian Chicken Curry

Pana de curand, acest fel de mancare a fost pentru mine o necunoscuta. Auzisem de ea, dar nu mancasem niciodata. Si...

Indian Chicken Curry
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj