Pentru ciorba rețetă proprie, se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ardeiul galben, dovleceii, roșiile, verdeturile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se calesc pe rând ceapa și usturoiul, 5 minute, apoi ardeii, 3 minute, urmează dovleceii, 5 minute. Compoziția se amestecă cu verdeata, condimentele, o lingura de sare, se adaugă roșiile tocate, ardeiul iute și se așază toate ingredientele într-o tavă.
Se coc cca. 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Se scot din cuptor, ardeiul iute se îndepărtează, se pun restul legumelor într-o oală cu capacitate de 3 litri, se completează cu apă până la jumătate, se mai fierbe totul cca. 15 minute.
Se adaugă chefirul, se mai dau 2,3 clocote.
Se servește cu brânză brie, smantana și ardei iuți.
E o ciorbă răcoroasă, perfecta pentru zilele caniculare de vară!
Pentru pâinea algeriana, amestecăm toate ingredientele, le framantam, apoi punem aluatul rezultat la dospit o oră și jumătate.
Îl modelăm intr-o formă rotundă, apoi de floare, precum în fotografii, îl ungem cu galbenus de ou, apoi îl presaram cu semințe de susan.
Mai lăsăm aluatul să dospeasca încă 20 de minute.
Il coacem în cuptorul preincalzit la 185 de grade Celsius , cca. 35 de minute.
Se servește împreună cu ciorba.
E o paine mai densă, recunosc că o prefer pe cea neaoșă, dar nu strică să o încercați odată!
Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti