Ciorba de dovlecei cu paine algeriana

Portii
6
Timp pregatire
190 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru ciorba:
  • 5 dovlecei medii
  • 1 ceapă albă
  • 2 ardei grași galbeni
  • 4 fire de usturoi verde
  • Câte o legatura de pătrunjel, marar, leustean
  • Cimbru uscat
  • 1 ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • Boia dulce
  • Piper alb
  • 2 linguri de zahăr
  • Sare
  • piper negru
  • 4 roșii
  • 900 de ml chefir
  • Brânză brie
  • Ulei
  • Pentru pâinea algeriana:
  • 350 de grame gris fin
  • 150 de grame făină
  • Apă călduță și 2 linguri de lapte călduț, cât cuprinde
  • 1 linguriță de sare sau după gust
  • 1 linguriță de zahar
  • 2/3 pachet drojdie uscată
  • 1 ou
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • Semințe de susan negru

Mod de preparare

Pentru ciorba rețetă proprie, se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ardeiul galben, dovleceii, roșiile, verdeturile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se calesc pe rând ceapa și usturoiul, 5 minute, apoi ardeii, 3 minute, urmează dovleceii, 5 minute. Compoziția se amestecă cu verdeata, condimentele, o lingura de sare, se adaugă roșiile tocate, ardeiul iute și se așază toate ingredientele într-o tavă.
Se coc cca. 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Se scot din cuptor, ardeiul iute se îndepărtează, se pun restul legumelor într-o oală cu capacitate de 3 litri, se completează cu apă până la jumătate, se mai fierbe totul cca. 15 minute.
Se adaugă chefirul, se mai dau 2,3 clocote.
Se servește cu brânză brie, smantana și ardei iuți.
E o ciorbă răcoroasă, perfecta pentru zilele caniculare de vară!

Pentru pâinea algeriana, amestecăm toate ingredientele, le framantam, apoi punem aluatul rezultat la dospit o oră și jumătate.
Îl modelăm intr-o formă rotundă, apoi de floare, precum în fotografii, îl ungem cu galbenus de ou, apoi îl presaram cu semințe de susan.
Mai lăsăm aluatul să dospeasca încă 20 de minute.
Il coacem în cuptorul preincalzit la 185 de grade Celsius , cca. 35 de minute.
Se servește împreună cu ciorba.
E o paine mai densă, recunosc că o prefer pe cea neaoșă, dar nu strică să o încercați odată!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti