Ciorbita de cartofi si rosii inflorata

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 kg cartofi noi mari;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 morcov mare;
  • 4 roşii foarte coapte;
  • 1 ardei gras rosu;
  • patrunjel/marar/leustean;
  • 3 linguri ulei pentru calit;
  • 1/2 l borş de putina;
  • 1 ou;
  • faina;
  • sare;

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovul,bardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala, se incinge uleiul si se calesc. Cand ceapa devine aurie, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se toarna apă peste legume şi se lasa să fiarbă 25 de minute. După ce au fiert cartofii, se adauga roşiile curăţate de coajă şi mixate pasta şi se mai lasa 10 minute pe foc.
Între timp, se pregatesc florile care se fac din aluat de taitei (se framanta un aluat tare dintr-un ou, faina si sare) si se decupeaza aluatul intins cu ajutorul unui decupator in forma de floare. La final, peste legume se adauga florile decupate din aluat, bors proaspat (ce a fost fiert separat) dupa gust si se mai fierbe 10 minute la foc mic.
Se stinge focul si se presara patrunjel verde tocat sau leustean.
Se serveste cu ardel iute/ceapa verde si dres cu o lingura de smantana dupa preferinta.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.