Curatam si taiem legumele dupa gust, eu am taiat morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel, ardeiul gras, ardeiul capia rondele, varza sub forma de fideluta, ceapa tocata marunt.
Punem untul de cocos la topit (am folosit un unt de cocos aromatizat cu cimbru) apoi adaugam ceapa tocata si o calim 2-3 minute. Punem varza peste ceapa si o sotam timp 5 minute (acoperind oala cu un capac astfel incat sa innabusim legumele). Adaugam morcovii si albitura peste varza si continuam sotarea 5 minute apoi adaugam ardeii si boiaua afumata ii continuam sotarea inca 5 minute.
In timp ce calim legumele punem intr-o cratita 3 litri de apa la fiert si adaugam cuburile de legume, crenguta de cimbru uscat si fasolea galbena taiata in bucati de 3 cm. si fierbem timp de 15 minute.
Dupa calirea legumelor se adauga peste legume fasolea fiarta impreuna cu supa in care a fiert si rosiile taiate cubulete. Se fierb impreuna inca 5 minute apoi asezonam cu sare si boia iute afumata si garnisim cu leustean verde tocat.
Pofta Buna!
,,Reteta...
Piept de purcelus cu cartofi, la cuptorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj