Ciorba de vara cu sfecla rosie

Portii
10
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 sfecla rosie mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 500 g rosii
  • 500 g cartofi
  • 1 l de bors
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 20 ml ulei
  • leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • sare
  • 1 lingura orez

Mod de preparare

In oala cu ulei se soteaza ceapa, ardeii, radacinoasele taiate cubulete mici, se adauga 1/2 din bucata de sfecla rasa, dupa 5 min. se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, rosiile pasate cu blenderul, se amesteca totul bine, iar dupa 10 min se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si 1/2 lingurita zahar si se lasa la fiert incet.
Dupa ce totul este fiert, se adauga orezul, crenguta de cimbru, borsul fiert separat, se completeaza cu apa, leusteanul taiat marunt, iar cand incepe sa fiarba, se adauga a doua jumatate de sfecla rosie rasa fin, pentru culoare.
Se potriveste de gust, apoi se opreste focul.
Cine doreste, inainte de a pune sfecla, se sparg 3-4 oua, iar cand au fiert ouale, atunci se adauga sfecla rasa si se opreste focul.
Se serveste rece cu ceapa!
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.