Ciorba de Salata Verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg salata verde creata
  • 1 ceapa
  • slanina prajita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 1 lg ulei
  • 1 lgt boia dulce
  • otet dupa gust
  • sare
  • 4 l apa

Mod de preparare

Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare pentru 2-3 minute. Se scurge bine, se taie mai marunt si se pune intr-o oala cu 4 litri de apa sa fiarba, impreuna cu ceapa curatata si crestata in patru. Se adauga si sare sa fiarba impreuna.
Slanina se taie felii, se cresteaza si se prajeste putin intr-o tigaie. Usturoiul se curata si se piseaza.
Cand este aproape gata salata, se pune si slanina pentru a-i da putin gust de afumatura. La final se adauga usturoiul, se scoate ceapa, apoi se ia oala de pe foc.
Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu smantana. Cand s-a mai racorit putin ciorba, se toarna smantana amestecand continuu. Se potriveste de sare si otet dupa gust.
Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga boiaua, se amesteca repede si se stinge cu putina ciorba. Se toarna in oala pentru a-i da ciorbei putina culoare.

Pofta buna!
Se serveste atat rece cat si calda, alaturi de mamaliga cu branza. Yummiiii!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle pufoase

Chifle pufoase este o reteta simpla, pe care oricine o poate prepara acasa.

Chifle pufoase
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj