Ciorba de Salata cu Piept de Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 capatana de salata verde
  • -1 ceapa uscata sau 2 legaturi de ceapa verde
  • -2 morcovi
  • -1 radacina de patrunjel
  • -4 catei de usturoi sau dupa gust
  • -1 mana de orez
  • -1 piept de pui
  • -500 ml iaurt gras
  • -3 galbenusuri
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -1 legatura marar verde
  • tocat marunt
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -sare
  • -piper
  • -ulei

Mod de preparare

Desfaceti si spalati sub jet de apa frunzele de salata. Rupeti-le sau taiati-le in bucati potrivite.
Rumeniti usor in ulei incins pieptul de pui taiat feliute. Scoateti bucatile de carne si in uleiul ramas caliti ceapa tocata marunt pana se inmoaie. La sfarsit adaugati usturoiul curatat si trecut prin presa.

Separat, caliti in putin ulei morcovul si radacina de patrunjel, curatate si taiate rondele subtiri, pana se inmoaie.
Puneti intr-un vas mai mare ceapa si zarzavatul, calite. Stingeti cu 2, 5- 3 l apa, adaugati carnea de pui usor rumenita, putina sare si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. Cu 5 minute inainte de a fi gata, puneti orezul si salata verde.

Intre timp pregatiti liezonul prin amestecarea galbenuselor cu iaurtul.
Inainte de a fi adaugat in ciorba terminata, diluati amestecul cu ciorba calda, adaugand cate putin, treptat si omogenizand de fiecare data, pana cand temperaturile celor doua (liezon si ciorba) sa fie cat mai apropiate.
Turnati liezonul diluat in vasul cu ciorba, in fir subtire si amestecand continuu.

Potriviti repede de sare, piper, zeama de lamaie, dupa gust, adaugati verdeata si mai lasati la foc mic, doar pana cand ciorba incepe sa fiarba. Dati deoparte.

Serviti calda, dar poate fi consumata si rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

In traducere libera Tort Sandwich, se face din blat de paine si diverse umpluturi avand la baza crema de branza si este un...

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj