Ciorba de Pui cu Smantana

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui cu os
  • 3 l apa
  • 300 g smantana
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • o bucatica telina
  • o bucatica pastarnac
  • un ou
  • bors magic dupa gust
  • o lingura faina
  • delikat
  • sare
  • o legatura patrunjel

Mod de preparare

Ceapa, pastarnacul, telina si morcovii se toaca cubulete mici. Carnea se pune in 3 l de apa la fiert. Dupa ce a fiert aproximativ 15 minute, se ia spuma si se adauga legumele taiate cubulete. Pana ce fierb legumele si carnea, se bate oul bine cu o furculita si se agauga smantana. Adaugam peste ou si smantana faina si zdrobim usturoiul.

Cand s-au fiert legumele si carnea, luam zeama de acestea si adaugam putina cate putina peste compozitia cu smantana, dupa care turnam treptat in oala cu ciorba. Imediat adaugam delikat si sare, dupa care adaugam borsul magic dizolvat separat in zeama de la ciorba. Mai lasam ciorba sa fiarba aproximativ 10 minute la foc mic si oprim. Patrunjelul se adauga tocat marunt dupa ce s-a oprit aragazul.
Se lasa aproximativ 5 minute sa se raceasca putin si se serveste calda cu un ardei iute.
Eu am servit-o in paine, am cumparat o paine perfect rotunda pe care am scobito de miez si am adaugat ciorba.
Pofta buna! ! !

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de ciocolata si orange curd

Una din cele mai reusite combinatii mi se pare cea dintre ciocolata si portocala! Cele doua se completeaza perfect, ne place...

Desert prajitura cu crema de ciocolata si orange curd
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.