Ciorba de Morcovi cu Crutoane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr morcovi
  • 2-3 cartofi medii
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 lamaie mare (1 lamaie mica)
  • 1 varf de cutit de chimen macinat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb macinat
  • ardei iute la servit (facultativ)
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam morcovii si cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Punem morcovii si cartofii taiati la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii pasam sau ii punem in blender pana obtinem un pireu.

Punem pireul astfel obtinut in oala si adaugam la el atata apa cat pireu avem si punem la foc la fiert. Usturoiul il pisam si impreuna cu 2 linguri ulei il punem in oala sa dea cateva clocote.

Presaram deasupra varful de cutit de chimen macinat, piper alb, saram dupa gust si adaugam zeama de la o 1/2 lamaie (cui ii place mai acra poate sa mai adauge un surplus de lamaie) si lasam sa dea 1-2 clocote.

Servim fierbinte presarata cu patrunjel verde tocat si felii de ardei iute (acesta e facultativ) imbogatita cu crutoane de paine.

Pofta Buna !!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.