Ciorba de Morcovi cu Crutoane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr morcovi
  • 2-3 cartofi medii
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 lamaie mare (1 lamaie mica)
  • 1 varf de cutit de chimen macinat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb macinat
  • ardei iute la servit (facultativ)
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam morcovii si cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Punem morcovii si cartofii taiati la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii pasam sau ii punem in blender pana obtinem un pireu.

Punem pireul astfel obtinut in oala si adaugam la el atata apa cat pireu avem si punem la foc la fiert. Usturoiul il pisam si impreuna cu 2 linguri ulei il punem in oala sa dea cateva clocote.

Presaram deasupra varful de cutit de chimen macinat, piper alb, saram dupa gust si adaugam zeama de la o 1/2 lamaie (cui ii place mai acra poate sa mai adauge un surplus de lamaie) si lasam sa dea 1-2 clocote.

Servim fierbinte presarata cu patrunjel verde tocat si felii de ardei iute (acesta e facultativ) imbogatita cu crutoane de paine.

Pofta Buna !!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie

Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj