Ciorbă de miel reţetă

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • Folosim bucati mai cu os (gat, coada, coaste) de miel pentru ciorba
  • 4 morcovi
  • 2 bucpatrunjel
  • 1 legatura de ceapa verde
  • smantana 1 kg
  • 4 galbenusuri de oua
  • sare
  • frunze tarhon proaspete (sau de la borcan, sau uscate)
  • frunze de macrici ptr acrit (daca nu aveti puteti folosi si zeama de la lamaie)
  • 2 liguri mari de rama sau unt ptr calit

Mod de preparare

Ciorbă de miel reţetă. Se pun bucatile de miel la fiert cu sare si intre timp mai spumam. Morcovii si patrunjelul se taie felii si se calesc pe unt. Cand carnea e mai mult de jumate fiert se adauga morcovii caliti si se lasa sa fiarba mai departe . Amestecam galbenusurile de oua cu smantana, tarhonul il maruntim, frunzele de macrici le taiem fasii subtiri la fel si ceapa verde.

Cand carnea e fiarta adaugam frunzele de macrici (cca 2 buchetele), (neavand macrici eu am adaugat zeama de la o lamaie), ceapa verde taiata rondele subtiri, galbenusurile amestecate cu smantana si lasam sa dea un clocot.

In acest timp adaugam si tarhonul tocat si mai punem sare dupa gust .


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...